NYT: Партнер Джуліані Парнас попереджав Україну про блокування військової допомоги

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Затриманий у США партнер адвоката американського президента Лев Парнас попереджав нове керівництво України, що Білий дім заморозить військову допомогу, якщо Україна не оголосить про розслідування щодо родини колишнього віцепрезидента США Джо Байдена. Про це пише The New York Times

За словами Парнаса, перед інавгурацією президента Володимира Зеленського відбулася зустріч, на якій були присутні Парнас, інший партнер Джуліані — Ігор Фруман, а також перший помічник Зеленського Сергій Шефір.

Окрім призупинення військової допомоги, Парнас попереджав, що віцепрезидент Майкл Пенс не поїде на інавгурацію Зеленського, якщо не буде оголошено про розслідування.

Шефір підтвердив виданню, що така зустріч справді була, проте зазначив, що питання військової допомоги на ній не порушувалося. За його словами, Парнас і Фруман хотіли, щоб Зеленський зустрівся із Джуліані.

При цьому помічник Зеленського стверджує, що українська сторона не сприймала бізнесменів як офіційних представників і не вважала, що вони можуть представляти уряд США.

Адвокат Парнаса Джозеф Бонді заявив, що його клієнт планує розповісти про цю зустріч на слуханнях у палаті представників, яка розслідує справу імпічменту Трампа. За словами юриста, його клієнт діяв за вказікою Джуліані. Парнас вважає, що той діяв за вказівкою президента США.