У Нацбанку чекають заявки PayPal для запуску роботи сервісу в Україні

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Національний банк України готовий видати ліцензію на роботу в Україні міжнародної платіжної системи PayPal. Про це глава департаменту ліцензування НБУ Олександр Бевз розповів в інтервʼю «Новому часу».

Станом на 11 листопада платіжна система PayPal не подавала до НБУ заявку на запуск сервісу в Україні, однак, за словами Бевза, щойно це станеться, Нацбанк готовий її схвалити.

«Проблеми, повʼязані з виходом PayPal на ринок України, на мій погляд, не питання регуляторного поля Нацбанку. Якщо PayPal захоче до нас звернутися, я думаю, що дуже швидко отримає тут реєстрацію. Є низка факторів, які спричинили рішення компанії поки не виходити на український ринок», — повідомив Бевз.

За його словами, зараз упровадити PayPal на український ринок намагається Міністерство цифрової трансформації за дорученням Кабінету міністрів. «Ми очікуємо, що спільними зусиллями вони усунуть проблеми, які могли б перешкодити виходу PayPal на український ринок», — додав глава НБУ.

Що стосується Webmoney, Бевз зазначив, що ліцензія цієї компанії відкликана, а реєстрація скасована. У той же час, у банку очікують прихід в Україну нової японської платіжної системи JCB, яка вважається найбільшою в світі.

Міжнародна платіжна компанія Webmoney Transfer, чия технічна підтримка та розробка програмного забезпечення перебуває в Росії, була заблокована на території України 2 травня 2018 року рішенням Ради національної безпеки та оборони України через санкції, які були накладені проти РФ Києвом, Євросоюзом та США для протидії російській агресії.