Українські аграрії на знак протесту проти продажу землі перекрили 13 автомагістралей

Автор:
Ольга Березюк
Дата:
Українські аграрії на знак протесту проти продажу землі перекрили 13 автомагістралей

Facebook / Всеукраїнська Аграрна Рада

У 13 регіонах України аграрії вийшли на головні магістралі країни на знак протесту проти впровадження земельної реформи. Про це повідомляє пресслужба Всеукраїнської аграрної ради (ВАР) у Facebook.

Акції відбулися на магістралях Вінницької, Черкаської, Чернігівської, Тернопільської, Кіровоградської, Миколаївської, Хмельницької, Житомирської, Одеської, Полтавської, Волинської, Рівненської та Львівської областей.

«Акції мали попереджувальний характер і тривали годину. Аграрії вийшли зі своєю технікою до головних автомагістралей країни у 17 точках. До акції протесту приєдналися сільгоспвиробники у 13 регіонах», — заявили theБабелю в пресслужбі ВАР.

Представники Асоціації також пообіцяли вийти на акцію протесту 12 листопада під стіни Верховної Ради.

Facebook / Всеукраїнська Аграрна Рада

Також у Facebook ВАР повідомляє про геолокації мітингів аграріїв.

У Черкаській області: автошлях М05, поблизу м. Жашків (поворот на с. Тихий Хутір); автошлях Е95, пост поліції поблизу м. Умань.

У Чернігівській області: автодорога М01, с. Кіпті Козелецького району.

У Тернопільській області: автошлях М19, Горішньовигнанська сільська рада, Чортківського р-ну (біля старої нафтобази).

У Кіровоградській області: автошлях М12, за 10 км від м. Новоархангельськ.

У Миколаївській області: автошлях М14 (Київ — Херсон). Кільцева м. Миколаєва (біля повороту на стару дорогу до м. Снігурівка).

У Хмельницькій області: автошлях Е50, с. Прибузьке.

У Вінницькій області: автошлях біля с. Махнівка (на перехресті), Козятинський район; автошлях Р36, смт Шпиків Тульчинського району; автошлях поблизу с. Писарівка Вінницького району.

У Житомирській області: автошлях М21, с. Осикове, Бердичівський р-н.

В Одеській області: автошлях М05, Е 95, с. Демидове.

У Полтавській області: автошлях М03, с. Марʼянівка, Великобагачанський район; автошлях М03, с. Чутово.

У Волинській області: автошлях М19, Т0311, с. Вербка, Володимиро-Волинський р-н.

У Рівненській області: с. Дядьковичі, шлях М06, Т1806.

У Львівській області: автодорога Н17, с. Малі Підліски, Жовківський р-н.

Facebook / Всеукраїнська Аграрна Рада

Пресслужба ВАР наголошує, що аграрії просять з розумінням поставитися до можливих незручностей у пересуванні автошляхами та врахувати інформацію про проведення мітингів при плануванні поїздок.

Всеукраїнська акція «Ні розпродажу України!» проводиться у понеділок, оскільки саме на 11 листопада запланована погоджувальна рада, яка й ухвалить рішення щодо внесення в порядок денний законопроєкту № 2178-10 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення».

  • В Україні з 1 жовтня 2020 року буде відкритий ринок землі. Це дозволить українцям і різним компаніям законно купувати земельні ділянки.
  • У січні Верховна Рада не скасувала мораторій на продаж землі сільгосппризначення, продовжений 20 грудня 2018 року. Законопроєкт про продовження цього мораторію, зокрема, передбачав, що Кабінет міністрів до 1 березня 2019 року має розробити і внести на розгляд парламенту проєкт закону про обіг земель сільськогосподарського призначення.