Військова прокуратура: Працівники Міноборони не повернули до бюджету 173 млн гривень

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Військова прокуратура розслідує корупційну схему в Міноборони, яка призвела до втрати 173 мільйонів гривень з державного бюджету. Про це повідомляє пресслужба ГПУ.

«Працівники Міністерства оборони в 2017 році при закупівлі засобів звʼязку іноземного виробництва для потреб оборони в контракті не передбачили обовʼязкової умови щодо одержання Україною відповідних компенсацій (офсетного договору) на загальну суму понад 173 млн грн», — зазначено в заяві.

Згідно з постановою Кабміну, Міноборони може запитувати виконання обовʼязків офсетного договору країною-постачальником, щоб компенсувати частину вкладеної в купівлю суми. Проте працівники відомства не скористалися цією можливістю, тим самим не повернувши до бюджету 173 мільйони гривень. У прокуратурі заявили, що представники Міноборони діяли не в інтересах України і, можливо, таким чином отримали особисту фінансову вигоду від угоди.

Досудове розслідування веде Національне антикорупційне бюро. Справу кваліфікували за ч. 2. ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК, карається увʼязненням до восьми років із позбавленням права обіймати державні посади.