Вбивство адвоката у справі Вороненкова: юрист стріляв першим із незареєстрованого пістолета

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Адвокат Святослав Пархоменко першим почав стрілянину у лісогосподарстві на Житомирщині, під час якої загинув. Про це повідомляє пресслужба поліції області.

Пархоменко був адвокатом Олександра Лося — головного підозрюваного у вбивстві ексдепутата Державної думи Росії Дениса Вороненкова у Києві в 2017 році.

«Попередньо встановлено, що першим здійснив постріли з пістолета Browning директор ГО «Радомишльські мисливці». Після цього особа, яка зараз в лікарні, зробила постріли у відповідь, чим поранила директора, внаслідок чого він помер», — повідомив начальник Коростишівського відділу поліції Дмитро Гаращенко.

Він повідомив, що поліцейські вилучили усю наявну в учасників конфлікту зброю, у тому числі незареєстрований пістолет Browning та мисливську рушницю, з яких були здійсненні постріли, а також їхні транспортні засоби.

Зʼясувалося, що троє єгерів проводили профілактичний рейд мисливських угідь, які обслуговує їхня мисливська спілка. У лісовому кварталі неподалік с. Царівки вони помітили семеро чоловіків, яких запідозрили у браконьєрстві.

Під час перевірки документів на дозвіл полювання між єгерями та мисливцями стався конфлікт. Ліцензії у мисливців не було. Пізніше керівник ГО «Радомишльські мисливці», єгер Пархоменко здійснив кілька пострілів із пістолета у бік одного з мисливців, а той у свою чергу вистрілив з мисливської рушниці.