Опитування: Більшість українців проти відкриття ринку землі в Україні

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Майже 68% українців підтримують продовження заборони на продаж землі. Такі дані наводить соціологічна служба «Центр Разумкова» за результатами опитування, яке провели 1—7 листопада.

В опитуванні взяли участь 2 015 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

За даними опитування, більшість українців (67,7%) підтримують референдум з питання скасування мораторію на продаж сільськогосподарської землі. Якби його провели найближчої неділі, то 77,6% опитаних взяли б у ньому участь.

68,3% опитаних, які взяли б участь у референдумі щодо скасування мораторію на продаж землі, проголосували б за те, аби продовжити термін дії заборони на її продаж. Серед усіх опитаних цей відсоток дещо менший — 63,4%. Підтримали б на референдумі скасування заборони на продаж сільськогосподарських земель 23,2% українців. Загалом цю ідею підтримують 20,1% опитаних.

«Ставлення до питання запровадження ринку землі сільськогосподарського призначення міського та сільського населення майже не відрізняється: проголосували б за продовження мораторію на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення 60,9% міських жителів і 68,9% сільських жителів», — йдеться у дослідженні.