У США відклали прохання про громадянство музиканта Ніла Янга через куріння марихуани

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
У США відклали прохання про громадянство музиканта Ніла Янга через куріння марихуани

Dave J Hogan / Getty Images

Канадський музикант і засновник групи Buffalo Springfield Ніл Янг не може отримати американське громадянство через провалений тест на вживання марихуани. Про це повідомляє The Guardian.

Міграційне відомство США відклало прохання Ніла Янга про надання американського громадянства через те, що він провалив тест на наявність заборонених речовин у крові, який проходять усі бажаючі отримати американське громадянство.

Музикант зазначає, що в серці залишається канадцем, але оскільки він та його сімʼя живуть у Штатах, Янг хоче отримати подвійне громадянство, щоб проголосувати за президента США Дональда Трампа на майбутніх виборах 2020 року, хоча він не підтримує його політику щодо гасіння каліфорнійських пожеж і невизнання кліматичних змін. Також Янг висловився проти президентства Трампа, коли той запросив права на використання композиції Rockinʼin the Free World під час своєї передвиборчої кампанії.

«У заявника, який бере участь у певних заходах, повʼязаних з марихуаною, може бути відсутнім GMC (хороший моральний характер), якщо встановлено, що він порушив федеральний закон, навіть якщо така діяльність не є незаконною у відповідності з чинним законодавством іноземних держав», — зазначила у квітні цього року Служба громадянства та імміграції США, коли Янг подав прохання про надання громадянства.

У жовтні Янг заявив, що отримає громадянство «незабаром після 12 листопада», коли йому виповниться 74 роки. Він прожив у США більшу частину свого життя, відтоді як переїхав в Лос-Анджелес у 60-х роках минулого століття і почав співати про життя в США. Він неодноразово піддавався критиці за те, що висвітлює американську життя, навіть не будучи американцем.

В автобіографії, опублікованій у 2012 році, Ніл Янг написав, що перестав вживати наркотики після лікування аневризми головного мозку, яка виявили в нього у 2005 році.