У Податковій пояснили, що ФОПам не потрібні касові апарати для банківських операцій

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Підприємцям (ФОП) не потрібно використовувати касові апарати (РРО) якщо розрахунки за товар або послугу оплачуються з рахунку на рахунок без платіжних карток — як безготівково, так і через касу банку.

Про це заявив глава Державної податкової служби Сергій Верланов, повідомляє пресслужба відомства.

«Юристи, консультанти, айтішники, інші самозайняті особи, в тому числі і ті, хто працює на третій групі спрощеної системи оподаткування, не мають застосовувати реєстратори розрахункових операцій, якщо їх клієнти розраховуються з ними виключно у безготівковій формі без застосування платіжних карток і перераховують їм кошти на поточний рахунок банківським переказом. Також РРО не потрібні, якщо клієнт в касі банку вносить готівку для подальшого її зарахування на поточний рахунок продавця», — сказав Верланов.

Касові апарати потрібні, якщо розрахунки проводяться з допомогою банківських карт.

«Це не нова норма: вимоги щодо застосування РРО по операціях із застосуванням платіжних карток діяли і раніше. Втім, ми розуміємо, що існує багато запитань щодо нюансів і практичних аспектів застосування реєстраторів розрахункових операцій при проведенні таких розрахунків», — додав Верланов.