НАБУ і САП прийшли з обшуками в Райффайзен Банк. Затримані посадові особи Нацбанку

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
НАБУ і САП прийшли з обшуками в Райффайзен Банк. Затримані посадові особи Нацбанку

Олександр Писарук

Національний банк України

Працівники Національного антикорупційного бюро (НАБУ) і Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП) прийшли з обшуками в столичний офіс Райффайзен Банку.

Як повідомляє видання «Новое время» та «РБК-Україна», мета обшуків — затримання голови правління банку Олександра Писарука, який з 2014-го до 2015 року був першим заступником голови НБУ Валерії Гонтаревої.

У САП theБабелю підтвердили проведення слідчих дій, але жодних деталей не назвали. Пізніше в САП та НАБУ повідомили, що затримали колишніх та чинних високопосадовців Нацбанку.

«Затримано колишніх та чинних службових осіб Національного банку України, ВіЕйБі Банк та осіб, які їм сприяли за підозрою у заволодінні грошовими коштами стабілізаційного кредиту Нацбанку в сумі 1,2 млрд грн. Наразі тривають першочергові слідчі дії, встановлюється місце перебування інших учасників злочину», — сказано в повідомленні САП.

У НАБУ додали, що затримано сім осіб за підозрою у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК). «Йдеться про колишніх та чинних посадовців Національного банку України, ВіЕйБі Банку і приватних компаній, повʼязаних з бенефіціарами ВіЕйБі», — зазначили в НАБУ.

У відомствах у коментарі theБабелю заявили, що поки це вся інформація, яку вони можуть розкрити.

Зараз затриманим повідомили про підозру. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.