Вночі: суд надав Конгресу доступ до декларації Трампа, експрезидент США потрапив до лікарні, Alibaba встановила рекорд продажів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Вночі: суд надав Конгресу доступ до декларації Трампа, експрезидент США потрапив до лікарні, Alibaba встановила рекорд продажів

Джиммі Картер, 28 квітня 2019 року.

Paul Hennessy / NurPhoto via Getty Images

У США госпіталізували експрезидента Картера

Колишній президент США Джиммі Картер потрапив у лікарню. 95-річному Картеру зроблять операцію для зниження внутрішньочерепного тиску. Він підвищився через падіння. Експрезидент впав щонайменше втретє за цей рік. Навесні йому довелося замінити тазостегновий суглоб.

У 2015 році Картеру діагностували рак, проте зараз він стверджує, що вилікувався. Картер є 39-м президентом США, він обирався від Демократичної партії та перебував на посаді один строк — з 1977 по 1981 рік. У 2002 році йому вручили Нобелівську премію миру.

Суд Нью-Йорка надав Конгресу доступ до декларації Трампа

Федеральний суддя відхилив клопотання юристів президента США, які намагалися заблокувати закон штату Нью-Йорк, що дозволяє Конгресу розглядати податкові декларації резидентів, зокрема Дональда Трампа.

Суддя Карл Ніколс задовольнив клопотання про відхилення позову, який Трамп подав у липні через закон TRUST у штаті Нью-Йорк. У липні губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо ухвалив поправки до податкового кодексу, які дозволяють надавати профільним комітетам Конгресу США податкові документи жителів штату.

ЦВК зареєструвала нардепом Рудика, який переміг на окрузі № 198

Центрвиборчком зареєстрував самовисуванця Сергія Рудика народним депутатом. Він став переможцем в окрузі № 198 у Черкаській області, де результати голосування оскаржила в суді кандидат від «Слуги народу».

Округ № 198 залишався останнім, де не були встановлені результати голосування на парламентських виборах. Після першого підрахунку голосів Рудик зайняв перше місце, але кандидат від «Слуги народу» Наталія Дяченко оскаржила результат, оскільки, на її думку, були порушення. Справа дійшла до Верховного суду, який скасував перемогу Рудика і зобовʼязав перерахувати голоси на низці дільниць.

Ситуація на 198-му окрузі стала приводом для президента Володимира Зеленського ініціювати зміну складу Центрвиборчкому. У підсумку Верховна Рада звільнила попередній склад ЦВК, хоча він пропрацював лише один рік з семи, передбачених законом.

Alibaba встановила рекорд продажів у День холостяка

Китайська компанія Alibaba Group Holdings Ltd. встановила новий рекорд продажів у День самотніх людей (або День холостяків), який відзначається в Китаї щороку 11 листопада.

За підсумками 24-годинної акції товарів було продано на суму понад 268 млрд юанів ($38,3 млрд). Покупцями виступили, за попередніми оцінками, близько півмільярда людей як з Китаю, так і з усього світу. Менш ніж за 90 хвилин з моменту старту розпродажу обсяг покупок на платформах Alibaba досяг 114 млрд юанів ($16,3 млрд), що становить понад половину продажів за весь день роком раніше.