Голові Uber довелося вибачитися за те, що назвав убивство журналіста Хашоггі «помилкою»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Генеральний директор Uber Дара Хосровшахі вибачився за те, що назвав убивство журналіста з Саудівської Аравії Джамаля Хашоггі «помилкою», пише The Wall Street Journal.

Хосровшахі дав інтервʼю, в якому його запитали про переобрання до ради директорів компанії керуючого директора Державного інвестиційного фонду Саудівської Аравії Ясіра аль-Румаяна на тлі звинувачень саудівської влади у причетності до вбивства журналіста.

«Я думаю, влада Саудівської Аравії визнала, що зробила помилку. Це серйозна помилка, ми теж робили помилки. Ми зупинили програму випробування безпілотних авто — і відновилися після тієї помилки [самокерований автомобіль Uber на смерть збив жінку]. Це не означає, що помилки не можна пробачити. Я думаю, усі це сприймають дуже серйозно», — сказав Хосровшахі.

Після інтервʼю глава Uber заявив, що він зробив неправильно, коли назвав убивство журналіста «помилкою». «Не можна пробачити чи забути те, що трапилося з Джамалем Хашоггі, я неправильно зробив, назвавши це «помилкою». Я не вірю в те, що сказав. Наші інвестори знають про мої погляди на цю справу», — зазначив Хосровшахі.