НАБУ повідомило про підозру колишньому гендиректору «Укроборонпрому»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Колишньому гендиректору «Укроборонпрому» повідомили про підозру в недекларуванні статків. Про це інформує пресслужба НАБУ.

Слідство зʼясувало, що у 2016 році ексгенеральний директор не задекларував дві квартири вартістю понад 3 млн грн, земельну ділянку у Києві та два автомобілі Range Rover вартістю 10 млн грн, які є власністю цивільної дружини.

Розслідування триває з серпня 2019 року.

12 листопада детективи бюро за погодженням із прокурорами САП повідомили ексгендиректору про підозру у внесенні недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (ст. 366-1 ККУ). Санкція статті передбачає штраф від 2,5 тис. до 3 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 150 до 240 годин, або ж позбавлення волі на строк до 2 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

З липня 2014 до лютого 2018 року держконцерн «Укроборонпром» очолював Роман Романов.

У своєму Telegram-каналі колишній нардеп Сергій Лещенко повідомляє, що йдеться про Павла Букіна, який очолював «Укроборонпром» з 2018 року до серпня 2019 року, а до того був гендиректором «Укрспецекспорту».

У коментарі theБабелю Павло Букін підтвердив інформацію про оголошення йому підозри, додавши, що свою позицію буде відстоювати в суді.

«Я законослухняний громадянин. Покладені на мене процесуальні обовʼязки буду виконувати. Свою позицію буду аргументовано відстоювати в суді», — розповів Букін.

  • 30 серпня президент Володимир Зеленський звільнив Павла Букіна з посади гендиректора «Укроборонпрому» і призначив замість нього ексміністра економіки Айвараса Абромавичуса.
  • Павло Букін працював на посаді гендиректора «Укроборонпрому» з лютого 2018 року. Тоді його призначив президент Петро Порошенко.
  • Як ішлося в розслідуванні Bihus.Іnfo, опублікованому у вересні, Букін перед звільненням затвердив новий статут ДК «Укрспецекспорт», позбавивши «Укроборонпром» контролю над цією компанією.