На будинку на Майдані поновили спорудження мансарди. У Кличка заявили, що «знають про проблему»

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
На будинку на Майдані поновили спорудження мансарди. У Кличка заявили, що «знають про проблему»

Facebook / Максим Бахматов

На майдані Незалежності на будівлі 1952 року за адресою вул. Софіївська, 1 відновили будівельні роботи на даху. Відео будівництва опублікувала у Facebook спільнота «Київність».

Раніше мер Києва Віталій Кличко заявив, що це будівництво незаконне та буде заморожено. А радник мера Максим Бахматов заявив, що КМДА проводить інвентаризацію обʼєктів з надбудовами та прибудовами. «Якщо прибудова/надбудова не порушує конструктивних характеристик будівлі і не порушує законодавство (зокрема про охорону культурної спадщини) — власник отримає штраф і буде зобовʼязаний оформити необхідну документацію», — сказав Бахматов.

У вівторок, 12 листопада, в КМДА повідомили theБабелю, що вже знають про продовження будівельних робіт на даху будівлі і «розбираються з питанням», щоб винести рішення про повторне знесення будови. У мерії додали, що можливо це «робітники лагодять покриття даху».

«Ми розбираємося з інформацією, вже вранці зʼясуємо це питання. Ми зʼясовуємо, як правильно це сформулювати, тому що є інформація, що там відновлюються дах, як і повинно бути за планом», — заявила theБабелю помічниця радника мера Максима Бахматова.

  • 18 жовтня в центрі Києва комунальні служби демонтували надбудову на історичній будівлі 1952 року за адресою вул. Софіївська, 1. У свою чергу, господиня заявила, що всі документи на прибудову мансарди в неї є, більше того, вона планувала зробити таку саму прибудову на даху з іншого боку будинку.