Зеркаль: Ветерана АТО Мазура найближчим часом викреслять із розшукового списку Інтерполу

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Заступниця міністра закордонних справ Олена Зеркаль повідомила, що затриманого в Польщі ветерана АТО Ігоря Мазура найближчим часом викреслять із розшукового списку Інтерполу.

Про це вона розповіла під час брифінгу у Дипломатичній академії в Києві.

«Перелік Інтерполу і співпрацю з Інтерполом веде Міністерство внутрішніх справ, і вони тримають це зараз на контролі. Я щойно контактувала з паном Геращенком [заступник міністра внутрішніх справ], і він сказав, що найближчим часом Мазур повинен бути виключений з цього переліку», — сказала Зеркаль.

За її словами, прохання було подано ще 9 листопада, і очікується, що найближчим часом генсек Інтерполу прийме відповідне рішення.

  • 9 листопада у Польщі, на прикордонному пункті Дорогуск за запитом РФ затримали Ігоря Мазура — українського політика, одного з лідерів УНА-УНСО, 46-річного ветерана АТО.
  • У запиті Російська Федерація звинувачує Мазура в тероризмі, а саме — в участі в першій чеченській війні на боці військ президента Чечні, генерала Джохара Дудаєва у складі батальйону УНСО «Вікінг». Матеріали запиту РФ на затримання Мазура ґрунтуються на справі політв’язнів Кремля Миколи Карпюка і Станіслава Клиха.
  • 10 листопада польська прокуратура віддала Мазура на поруки українському консулу.