НАБУ затримало очільницю департаменту Офісу президента за вимагання $300 тисяч

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Працівники Національного антикорупційного бюро (НАБУ) затримали керівника департаменту Офісу президента.

Про це повідомила пресслужба ОП.

«Сьогодні працівники НАБУ затримали керівника одного з найголовніших департаментів Офісу президента України. Ця людина працювала в різних відділах Адміністрації президента з 2005 року. Для глави держави немає «своїх» і «чужих», — зазначено в повідомленні.

У НАБУ theБабелю не підтвердили і не спростували цю інформацію. «Перевіряємо, даних поки немає», — сказали в пресслужбі відомства.

Як повідомляє «Українська правда» з посиланням на джерела, затримали директорку Департаменту забезпечення доступу до публічної інформації Світлану Кондзелю за підозрою в шахрайстві. Кондзеля нібито просила $150 тис. за допомогу в призначенні заступника голови правління компанії «Нафтогаз».

У відомстві пізніше повідомили, що під час операції під прикриттям задокументували вимагання $300 тис. за сприяння в отриманні посади в «Нафтогазі».

«Керівницю одного з головних департаментів Офісу президента України, її спільницю — ексзаступницю міністра культури України (2011 рік), а також інших учасників угруповання затримали безпосередньо після одержання першого траншу неправомірної вигоди у сумі $150 тисяч», — йдеться в повідомленні.