Facebook представила платіжну систему Facebook Pay

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Компанія Facebook Pay представила власну платіжну систему Facebook Pay, яка дозволить користувачам здійснювати оплату через сервіси компанії, зокрема Instagram і WhatsApp. Про це повідомляється в блозі компанії.

Сервіс дозволить додати спосіб оплати у Facebook Pay і після цього використовувати систему всюди, де вона буде доступна, без необхідності щоразу вводити дані своєї банківської карти.

Facebook Pay також дозволить переглядати історію платежів, управляти способами оплати й отримувати підтримку клієнтів у режимі реального часу через чат. Система почне працювати через Facebook Messenger у США для збору коштів, внутрішньоігрових покупок, квитків на заходи, індивідуальних платежів у Messenger і покупок через деякі сторінки на Facebook Marketplace. «З часом ми плануємо залучити більшу кількість людей і місць до користування Facebook Pay, зокрема для використання в Instagram і WhatsApp», — повідомляється в блозі.

Зазначається, що Facebook Pay підтримує більшість банківських карт, а також PayPal. Платежі оброблятимуться в партнерстві з такими компаніями, як PayPal, Stripe та іншими по всьому світу. При цьому система буде відокремлена від криптовалютного гаманця Calibra, який буде працювати з криптовалютою Libra.