ОБСЄ скасувала відеоконференцію гуманітарної підгрупи з питання звільнення заручників

Автор:
Олена Шведенко
Дата:

Організація з безпеки та співпраці в Європі (ОБСЄ) скасувала проведення відеоконференції гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи стосовно Донбасу. Як повідомила представниця України у підгрупі ТКГ, ексомбудсмен Валерія Лутковська, засідання було скасовано через відмову від нього учасників.

«На жаль, учора не відбулося засідання гуманітарної підгрупи в Мінську, на якій розглядається питання звільнення заручників. Сьогодні повинна була проводитися відеоконференція», — написала Лутковська.

Вона зазначила, що отримала лист від модератора, представника ОБСЄ посла Фріша про те, що відеоконференція скасована, оскільки не знайшла підтримки у всіх учасників

Ексомбудсмен додала, що між усіма сторонами існує величезна недовіра. Зокрема, частину домовленостей сама Лутковська виконала частково, «тому що мені потрібно витягнути з ОРДЛО максимальну кількість людей, розуміючи, що гра може піти нечесно».

  • У вівторок, 12 листопада, прессекретарка представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер заявила про домовленості щодо проведення відеоконференції.
  • Під Новотроїцьким (Донецька область) на міні підірвався командир 128-ї окремої механізованої бригади Євген Коростельов. Окрім Коростельова, поранення отримав ще один військовий. Також українські військові зазнали обстрілів з боку бойовиків. Вогонь вівся з терикону з боку окупованого Докучаєвська приблизно о 16:00. Бойовики стріляли з 30-мм автоматичного гранатомета АГС.