Спецслужби Саудівської Аравії вибачилися за відео, у якому визначають фемінізм як екстремізм

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Агентство державної безпеки Саудівської Аравії вибачилося за публікацію на своїх сторінках у соцмережах відео, в якому кваліфікувало фемінізм як екстремізм. Про це повідомляє ВВС.

Ролик класифікує фемінізм, одностатеві стосунки та атеїзм як небезпечні ідеї й закликає саудівців бути пильними щодо них. Агентство заявило, що відео «містить багато помилок», а його творці «не зробили свою роботу належним чином».

Як пише видання, ролик був викладений у Twitter агентства. Відомство підпорядковується безпосередньо королю Саудівської Аравії. Державна комісія з прав людини також опублікувала заяву про те, що фемінізм не є злочином. Але про одностатеві стосунки чи атеїзм комісія не згадала.

Зазначають, що в Саудівській Аравії немає законів стосовно сексуальної орієнтації чи гендерної ідентичності. Але, як повідомляють правозахисні організації, судді часто використовують принципи ісламського права для покарання підозрюваних у позашлюбних сексуальних стосунках, одностатевому сексі чи інших «аморальних» діях.

  • Саудівська Аравія планує скасувати вимогу, згідно з якою чоловіки та жінки, які відвідують королівство, для проживання в одному готельному номері повинні довести, що вони одружені.
  • В останні роки Саудівська Аравія провела серію соціальних реформ, переважно стосовно жінок. Їм дозволили водити машини, що поклало край багаторічній забороні в королівстві. Саудівським жінкам було дозволено виїжджати з країни без супроводу чоловіка та подавати заяву на отримання паспорта.
  • Саудівська Аравія вперше вирішила почати видачу туристичних віз. Серед 49 країн, на які буде поширюватися ця ініціатива, є Україна.
  • Міністерство оборони Саудівської Аравії вперше дозволило жінкам служити в армії у вищих військових званнях: молодших капралів, капралів та сержантів.