У Луганській області шахтарі відмовилися виходити на поверхню через борги з зарплат

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Шахтарі «Первомайськвугілля» на контрольованій території Луганської області другу добу відмовляються виходити з-під землі у рамках страйку з вимогою про виплату зарплат. Сьогодні до них приєдналися працівники ще двох шахт. Про це повідомив голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець у своєму Facebook.

«Щойно повідомив Роман Панчук, голова держпідприємства «Первомайськвугілля»: 6 гірників шахти «Тошківська» і 13 гірників «Карбоніт» 4-ї зміни відмовилися підійматися на поверхню і почали акцію протесту в підземних умовах. Вимога одна — погашення заборгованості з заробітної плати. Вони відмовилися підніматися на поверхню на знак протесту проти невиплати заробітної плати за червень — жовтень», — написав він у соцмережі.

Волинець нагадав, що роботодавець заборгував шахтарям 244, 44 мільйона гривень. Раніше на страйки під керівництвом начальника Віктора Видиша вийшли 45 робітників у шахті «Гірська» компанії «Первомайськвугілля». Волинець повідомив, що протестувальники оголосили колективний трудовий конфлікт з Міністерством енергетики та захисту навколишнього середовища з вимогою виплатити заборгованість перед робітниками.

Страйк розпочався 12 листопада, шахтарі першої зміни в шахті «Гірська» відмовилися підніматися на поверхню.