НАБУ завершило розслідування справи ексголови НАЗК Корчак

Автор:
Ольга Березюк
Дата:
НАБУ завершило розслідування справи ексголови НАЗК Корчак

Гонтар Володимир / УНІАН

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) завершили слідство у справі про недостовірне декларування доходів експосадовицею Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). Про це інформує пресслужба відомства.

«12 листопада 2019 року підозрюваній та її захисникам відкрито матеріали кримінального провадження для ознайомлення перед складанням обвинувального акту і скеруванням його до суду», — йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що колишня член НАЗК не внесла до декларації за 2016 рік відомості про авто, яке перебувало в її постійному користуванні. Це авто у 2016 році придбала мати її чоловіка за 544,39 тис. грн, однак станом на 31 грудня 2016 року воно перебувало в постійному користуванні експосадовиці НАЗК та її чоловіка. Відтак, за законом, цей факт мав бути відображений у декларації за 2016 рік.

Судячи з деталей справи та розміру незадекларованих доходів, йдеться про ексголову НАЗК Наталію Корчак. 28 жовтня НАБУ повідомило їй про підозру у недостовірному декларуванні на 544 тис. грн.