Дослідження: 70% українок зазнавали психологічного, фізичного чи сексуального насильства

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

За даними спільного дослідження ОБСЄ та ООН, 70% українок старших за 15 років стикалися із психологічним, фізичним чи сексуальним насильством. Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook міністр соціальної політики Юлія Соколовська.

За її словами, на початку року у відомстві для протидії насильству планують створити цілодобовий колцентр із питань протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству.

А також у міністерстві планують створити Єдиний державний реєстр випадків домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

«Я сама була вражена цифрами. Наша мета — не просто знизити рівень насильства, а повністю викорінити це як явище», — написала Соколовська.

Також вона повідомила, що в Україні жінки отримують на 21% нижчу заробітну платню порівняно з чоловіками. І цей показник вищий, ніж у більшості країн Європи. «Це невикористаний потенціал як для самих жінок, так і для країни загалом. І йдеться не лише про зрівняння оплати праці чоловіків та жінок, а й про створення рівних умов», — додала міністр.