В Індії на березі солоного озера Самбхар знайшли тисячі мертвих птахів

Автор:
Олена Шведенко
Дата:
В Індії на березі солоного озера Самбхар знайшли тисячі мертвих птахів

NASA

У північно-західному штаті Індії Раджастхан місцеві мешканці помітили трупи тисяч птахів на березі солоного озера Самбхар, передає CNN.

За словами головного охоронця лісів штату Аруна Прасада, жителі повідомили про надзвичайну подію представникам влади. Близько 2 400 загиблих птахів, зокрема 20 мігруючих видів, які щороку злітаються на озеро, були знайдені на березі озера, площа якого становить 190 км².

«Перелітні птахи мандрують шляхом, відомим як Центральноазіатський проліт, який охоплює такі регіони, як Сибір, Монголія, Іран і Афганістан», — сказав Прасад.

Поки не вдалося зʼясувати, птахи якого саме виду загинули. За словами місцевих мешканців, озеро Самбхар — популярне місце для збору фламінго, лелек, куликів, баранчиків, ходуличників з чорними крилами, лисок і вуток-широконісок.

За словами Прасада, чиновники зібрали кілька загиблих птахів і проби води та відправили їх для вивчення в лабораторію патології в центрі штату Мадхья-Прадеш. Результати очікують найближчим часом. Наразі причина загибелі птахів невідома. На думку Прасада, масову загибель птахів могли спричинити місцеві погодні умови або забруднення води.