Баканов: З першим заступником Бухарєвим у нас не збігалося стратегічне бачення

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Глава СБУ Іван Баканов стверджує, що звільнення його заступників було очікуваним, тому що ті бачили «роботу системи по-старому». Про це він розповів в інтерв’ю виданню «Главком».

Баканов заявив, що у нього не збігалося стратегічне бачення з Владиславом Бухарєвим, тому він зробив подання на його звільнення з посади свого першого заступника.

«Я зробив подання, президент зрозумів аргументацію і визначився. Владислав Бухарєв, мені здається, бачив роботу системи по-старому. Для СБУ сьогодні немає політичних «священних корів», яких не можна чіпати. Наш єдиний орієнтир — це закон. Був злочин — має бути розслідування і покарання», — пояснює Баканов причину звільнення Бухарєва.

Зазначимо, що напередодні голова фракції «Слуги народу» Давід Арахамія заявив, що у Баканова постійно траплялися сутички з Бухарєвим. «У Бухарєва з Бакановим весь час були сутички. Ці сутички не приносили нікому користі», — сказав Арахамія.

Він додав, що президент Володимир Зеленський вирішив залишити одного Баканова, оскільки Баканов головний, і «щоб не виникла така ж ситуація, як з Демчиною і Грицаком, коли у нас були фактично дві Служби безпеки всередині однієї СБУ».

Баканов зазначив, що усі рішення з кадрових питань ухвалює президент Володимир Зеленський, і йому неможливо «нав’язати призначення певних людей». Він також спростував інформацію про те, що глава Офісу президента Андрій Богдан нібито наполягав, щоб Дмитра Нескоромного зробили керівником Головного слідчого управління.

«Нескоромний з’явився у кандидатах на посаду раніше, ніж його порадив пан Богдан. Селекційна робота — це велика робота, доводиться передивлятися сотні карток проходження служби, сотні особових справ. Пан Нескоромний точно не хоче зробити Службу слабкішою, і в цьому його плюс», — прокоментував Баканов.