Disney+ додав дисклеймер до класичних мультфільмів. Він попереджає про «застарілі стереотипи»

Автор:
Олена Шведенко
Дата:

Компанія Walt Disney супроводила свої старі мультфільми на стримінговому сервісі Disney Plus попередженням про те, що вони можуть не відповідати культурним нормам сучасного фільму. Про це пише Business Insider.

Такий напис уже зʼявився в описі до мультфільмів «Піноккіо» (1940), «Дамбо» (1941), «Пітер Пен»(1953), «Леді та волоцюга» (1955) і «Книга джунглів» (1967).

У той же час в описі мультфільмів не уточнюється, які саме сцени Disney вважає «застарілими культурними стереотипами». Наприклад, у випадку з мультфільмом «Дамбо» це може бути сцена з «темношкірими робітниками, які встановлюють цирковий намет і співають про відсутність освіти».

Компанія Disney займається виробництвом розважальних продуктів майже 100 років, і за цей період багато чого змінилося. Деякі культурні образи тоді вважалися абсолютно нормальними, але з сучасного поглядуу вони можуть розглядатися як абсолютно недоречні.

Видання пише, що можливо за допомогою попередження Disneу застерігає про расові стереотипи, за використання яких компанію неодноразово критикували. На новому сервісі сайту зараз відсутній музичний фільм «Пісня півдня», випущений у 1946 році.