Вночі: Трамп звернувся до нації, у Росії студент влаштував стрілянину в коледжі, Facebook видалила десятки мільйонів постів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Трамп записав звернення до нації на тлі публічних слухань щодо імпічменту

Президент США Дональд Трамп звернувся до американців на тлі початку відкритих слухань за процедурою імпічменту. «Те, що зараз відбувається, — найбільше шахрайство в історії американської політики. Демократи хочуть забрати зброю, медичне страхування, нівелювати ваші голоси на виборах, забрати вашу свободу, суддів, яких ви підтримуєте, — вони хочуть забрати все», — зазначив Трамп.

За словами президента, він бореться за те, щоб «осушити вашингтонське болото». «Як ніколи раніше, на кону — наша країна. Усе дуже просто: вони намагаються зупинити мене, я борюся за вас, і я ніколи цього не допущу», — додав Трамп.

Ердоган повернув Трампу лист із закликом «не бути дурнем»

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що особисто повернув американському колезі Дональду Трампу його листи, зокрема те, яке містило заклик «не бути дурнем».

«Ці листи я сьогодні повернув пану президенту. Я був особливо засмучений листом, в якому говорилося, що цей терорист Абді Шахін [командувач Силами демократичної Сирії Мазлюм Кобані] був «співрозмовником» такої країни, як Америка. Абді Шахін є терористом, який винен у загибелі сотень наших громадян», — заявив на пресконференції Ердоган.

У російському Благовєщенську сталася стрілянина в коледжі

У Благовєщенську (Росія) 19-річний студент Амурського коледжу будівництва та житлово-комунального господарства влаштував стрілянину в будівлі навчального закладу з мисливської зброї, яке було зареєстровано на нього.

Від вогнепальних поранень загинув 19-річний хлопець, ще троє — 17, 19 і 20 років — постраждали та доставлені в лікарні. Нападник вчинив самогубство.

Слідчий комітет Росії відкрив кримінальну справу за пунктами «а», «и» ч. 2 ст. 105 Карного кодексу Росії (вбивство двох осіб, вчинене з хуліганських спонукань).

Facebook у 2019 році видалила десятки мільйонів постів

Соціальна мережа Facebook у поточному році видалила десятки мільйонів постів, які пропагували тероризм, суїцид, дитячу порнографію, насильство, а також містили ненависницькі висловлювання та інформацію про наркоторгівлю.

Згідно з доповіддю, лише в третьому кварталі 2019 року Facebook видалила близько 11,6 млн постів, які містять дитячу порнографію. Також видалили близько 4,4 млн одиниць контенту про наркоторгівлю і близько 2,3 млн одиниць контенту про продаж вогнепальної зброї.

Більш того, Facebook видаляє контент з демонстрацією та заохоченням самогубств. Так, за другий і третій квартал видалено близько 4,5 млн одиниць подібного контенту. У соціальній мережі також видаляється понад 98% інформації, повʼязаної з пропагандою тероризму.

Facebook також контролює повідомлення соціальної мережі Instagram і видаляє пости, які суперечать політиці компанії. У доповіді підкреслюється, що соцмережа буде продовжувати інвестувати в автоматизовані методи боротьби з подібним контентом, що «дозволить підвищити точність видалення контенту» і допоможе захистити контент, в якому засуджується розпалювання ненависті.