Коломойський та Боголюбов сплатили ПриватБанку майже 11 млн фунтів за рішенням британського суду

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Бізнесмени Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов сплатили ПриватБанку майже 11 млн фунтів стерлінгів (майже $14 млн) за рішенням Апеляційного суду Лондона, повідомляє пресслужба ПриватБанку.

«Банк підтверджує, що відповідачі наразі сплатили понад 10 млн фунтів стерлінгів витрат стосовно слухання суду першої інстанції, що відбулося у Високому суді Лондона у 2018 році, та слухання апеляційної інстанції, що відбулося в Лондоні раніше цього року», — повідомляє пресслужба.

15 жовтня Апеляційний суд зобов’язав Коломойського та Боголюбова сплатити юридичні витрати ПриватБанку на загальну суму 10,9 млн фунтів стерлінгів до 12 листопада.

«У той час як пан Коломойський та пан Боголюбов вчасно сплатили свою частину зобов’язання, шість корпоративних відповідачів — англійські компанії та компанії, зареєстровані на Британських Віргінських Островах, які, як заявлено банком, є підставними та підконтрольні пану Коломойському та пану Боголюбову, — сплатили лише частину зобов’язання до встановленої кінцевої дати та повинні будуть сплатити тепер додаткові проценти на несплачений залишок», — заявляють у банку.

Що це за справа?

У грудні 2017 року ПриватБанк подав позов до Високого суду Лондона проти Коломойського та Боголюбова, а також афілійованих з ними компаній. Банк стверджує, що вони незаконно привласнили $1,9 млрд у 2013—2014 роках через низку фіктивних фірм, а гроші вивели на свої компанії.

Суд не ухвалив рішення за цим позовом, але як забезпечувальний захід видав наказ про арешт активів Коломойського та Боголюбова на суму понад $2,6 млрд в усьому світі.