Міносвіти повторно перевіряє курс «Основи сімʼї». Експертиза виявила дискримінацію

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Міністерство освіти повторно перевіряє курс «Основи сімʼї», який запровадили в декількох українських школах. Про це йдеться в матеріалі theБабеля.

«Основи сімʼї» — факультативний курс, на якому старшокласників навчають, як обирати майбутніх чоловіків чи дружин, влаштувати щасливе подружнє життя, планувати й виховувати дітей. Попри відсутність заперечень з боку Міністерства освіти, деякі батьки побачили в підручнику надмірну релігійність і дискримінацію та попросили освітнє відомство ще раз перевірити його.

В Інституті модернізації освіти theБабелю пояснили, що антидискримінаційну експертизу зобов’язані проходити тільки курси з обов’язкової навчальної програми. Проте, за словами радниці міністра Олени Масалітіної, її все-таки провели після звернення незадоволених батьків.

«Там є позитивні речі, варті запровадження в школі, але є і речі, що суперечать чинному законодавству», — озвучила вона попередні результати перевірки. Зараз висновок експертів вивчають юристи Міністерства освіти та науки, далі його мають передати міністру Ганні Новосад.

Про зміст факультативного курсу «Основи сімʼї», позицію його автора та вчителів докладніше читайте в матеріалі theБабеля.