Україна передала ноту протесту Японії після участі каратистів з «ДНР» у Кубку світу в Токіо

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Посольство України передало МЗС Японії ноту протесту через участь представників «ДНР» у дев’ятому Кубку світу з карате. Про це повідомляють на сторінці диппредставництва у Facebook.

Кубок світу проходив 7—10 листопада в Токіо, його проводила приватна організація «Всесвітня федерація каратеноміті».

У посольстві України повідомляють, що представник секретаріату підтвердив факт запрошення для участі спортивної команди, тренувальний клуб якої розташований на території тимчасово окупованої частини Донецької області.

«Під час розмови з представником секретаріату цієї організації він підтвердив факт запрошення для участі у зазначеному турнірі спортивної команди, тренувальний клуб якої розташований на території тимчасово окупованої частини Донецької області», — йдеться в повідомленні диппредставництва України.

Посольство України передало японській стороні ноту з офіційною позицією української сторони.

«Із самого початку російської військової агресії проти України позиція Японії щодо безумовної підтримки суверенітету і територіальної цілісності нашої держави є послідовною та незмінною, і тому оприлюднені деякими ЗМІ спекуляції щодо можливої зміни цієї позиції японського уряду не мають жодних підстав», — наголосили в посольстві.

На світлинах, оприлюднених на інтернет-ресурсах «ДНР», можна побачити, що каратисти з тимчасово окупованих територій виступали із символікою «ДНР». Також у повідомленні додається, що команда «ДНР» виграла на Кубку світу в Японії 13 медалей, десять з яких — золоті.

  • Міністерство закордонних справ України направило Туреччині ноту протесту через візит групи «кримських депутатів».
  • Україна надіслала ноту протесту Боснії у зв’язку з заявою члена президії Мілорада Додіка про нібито належність тимчасово окупованого Криму до Російської Федерації та намір відвідати півострів.