Нардеп Скороход: Через те, що я не голосувала за ринок землі, затримали мого чоловіка для видачі Росії

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Нардеп Скороход: Через те, що я не голосувала за ринок землі, затримали мого чоловіка для видачі Росії

УНІАН / Кузьмін Олександр

Народний депутат від «Слуги народу» Ганна Скороход заявила, що після того, як вчора вона не підтримала законопроєкт про ринок землі, незаконно затримали її чоловіка, щоб видати Росії. Про це вона сказала з трибуни Верховної Ради.

«Через мої політичні бачення, за те, що я не проголосувала так, як мені вказувала фракція, за дорученням одного із заступників Адміністрації президента Каська одному з заступників генпрокурора Клименку було незаконно затримано мого чоловіка. Це сталося після мого голосування у залі з відстоювання власності держави, а також моєї «червоної кнопки» проти відкриття ринку землі», — наголосила Скороход.

Вона розповіла, що затримання відбулося незаконно, і підставою став запит Росії від 2017 року про видачу її чоловіка.

Чоловіка Скороход затримали працівники Печерського райвідділу поліції. Вона каже, що подзвонили з Офісу президента і дали розпорядження.

Скороход додала, що її чоловік — уродженець Росії, але у 2013 році отримав громадянство України.

Нардеп додала, що в її чоловіка колись був конфлікт з людьми з оточення президента Росії Володимира Путіна: «Мого чоловіка наближеними до Путіна було «помножено на нуль».

За її словами, в чоловіка «був великий бізнес в Росії, але потім його «віджали».

«Його звинувачують у справі, яка стосується банківської сфери, але ніякого відношення до цієї сфери він не мав. Кримінальна справа проти нього в Росії була сфабрикована… Це все зроблено для того, щоб він не зміг повернутися», — додала вона.

Скороход звернулася до президента Володимира Зеленського, ДБР та інших правоохоронних органів із закликом «зупинити свавілля»: «Коли ми йшли з командою підтримувати президента, ніхто не думав, що нас будуть «ламати через коліно».