Позов Кличка проти Богдана: суд залучив активістів, які вимагали розділити повноваження мера і голови КМДА

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Позов Кличка проти Богдана: суд залучив активістів, які вимагали розділити повноваження мера і голови КМДА

Сергій Бортник / «Бабель»

Окружний адміністративний суд Києва переніс розгляд позову мера Києва Віталія Кличка до голови Офісу президента Андрія Богдана. Кличко наполягає, що Богдан не мав повноважень вносити до Кабміну подання щодо звільнення Кличка з посади голови КМДА.

Суддя переніс розгляд справи на 2 грудня через залучення у судовий процес третьої сторони — активістів, які називають себе ініціаторами звільнення Кличка з посади голови КМДА. Зокрема на суді був присутній один з них — Віталій Черняхівський.

«Посади міського голови і голови КМДА мають були розділені надалі. «Слуги народу» якщо хочуть можуть більш чітко виписати розмежування функцій. Порошенко призначив на посаду голови КМДА Кличка, але він міг призначити будь-яку іншу людину з вулиці. Він зробив це в обмін на підтримку на виборах», — сказав Черняхівський, звертаючись до судді ОАСК.

Крім того, активіст також вимагав викликати до зали суду Кличка, щоб почути його позицію.

Юристи, які представляють сторону Кличка, назвали ці вимоги незрозумілими. «Наші опоненти залучили громадськість проти Кличка, вони не змогли пояснити, хто вони. Але в кінці засідання кричали «Ганьба Кабміну», — заявив у коментарі theБабелю партнер адвокатського обʼєднання Barristers Олексій Шевчук.