Bloomberg: Адвокат Трампа захищатиме інтереси Коломойського

Автор:
Анна Воробйова
Дата:
Bloomberg: Адвокат Трампа захищатиме інтереси Коломойського

Марк Касовіц

Win McNamee / Getty Images

Марк Касовіц, нью-йоркський адвокат, який багато років працював на Дональда Трампа, нещодавно підписав угоду, згідно з якою буде представляти в суді інтереси Ігоря Коломойського. Про це пише Bloomberg з посиланням на документи суду.

За даними агентства, адвокат захищатиме Коломойського за цивільним позовом, у якому бізнесмена звинувачують у виведенні кількох мільярдів доларів з ПриватБанку, де Коломойському належали 41,6% активів. За версією звинувачення, ці кошти Коломойський використовував для купівлі офісних будівель і підприємств у США. Позов розглядається в Канцелярському суді американського штату Делавер.

Міністерство юстиції США відмовилося від коментарів на цю тему.

У грудні 2017 року ПриватБанк подав позов до Високого суду Лондона проти Коломойського та Боголюбова, а також афілійованих з ними компаній. Банк стверджує, що вони незаконно привласнили $1,9 млрд у 2013—2014 роках через низку фіктивних фірм, а гроші вивели на свої компанії.

Суд не ухвалив рішення за цим позовом, але як забезпечувальний захід видав наказ про арешт активів Коломойського та Боголюбова на суму понад $2,6 млрд в усьому світі.