«Це порушення Конституції». Адвокат Порошенка попросив Рябошапку не згадувати імʼя його клієнта

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:

Адвокат пʼятого президента Петра Порошенка Ігор Головань попросив генерального прокурора Руслана Рябошапку не натякати на причетність його клієнта до тих чи інших кримінальних справ. Про це Головань написав у блозі на «Українській правді».

Головань нагадав, що за статтею 105 Конституції україни звання президента України охороняється законом і зберігається за ним довічно.

«Я б дуже просив Вас, пане генеральний прокурор, поважати Конституцію. Натяки на справи, де Петро Порошенко «може мати інший статус, не свідка», є посяганням на честь і гідність пʼятого президента України, а отже, порушенням Конституції», — заявив Головань.

Що сталося?

Раніше в інтервʼю виданню «Настоящее время» Руслан Рябошапка заявив, що у ГПУ «є власні розслідування, повʼязані з колишнім президентом України». «Вони відкриті не за зверненням Портнова. За нашими власними матеріалами. Вони повʼязані зі зловживанням владою і службовим становищем колишнім президентом», — заявив Рябошапка.

Також він додав, що у справі про Іловайську трагедію Порошенко проходить не як підозрюваний, а як свідок, «оскільки він був очевидцем цих подій і безпосередньо брав участь у військовому управлінні державою на той час».

При цьому Рябошапка зазначив, що «є інші провадження, в яких [у Порошенка] може бути інший процесуальний статус, не свідка».

Зазначимо, що на запланований військовою прокуратурою 15 листопада допит у справі про Іловайську трагедію Порошенко не прийшов. Головань заявив, що експрезидент «ніяких викликів на допит не отримував».

  • Проти Порошенка порушено вже 13 справ, в усіх він проходить як свідок. Найбільш активним противником Порошенка вважається Андрій Портнов, який регулярно надсилає у правоохоронні органи документи проти колишнього президента.