Райффайзен Банк внесе за Писарука 5 млн грн застави

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Райффайзен Банк внесе за Писарука 5 млн грн застави

Олександр Писарук (ліворуч) під час засідання з розгляду клопотання про обрання йому запобіжного заходу у Вищому антикорупційному суді в Києві, 14 листопада 2019 року.

Синиця Олександр / УНІАН

Райффайзен Банк Аваль внесе 5 млн грн застави за голову правління банку, колишнього першого заступника голови НБУ Олександра Писарука у справі VAB Банку. Про це повідомляє пресслужба фінустанови.

Райффайзен Банк повідомляє, що виконає усі відповідні дії щодо внесення застави згідно з вимогою суду.

При цьому в банку заявляють, що Писарук і надалі працюватиме на посаді голови правління Райффайзен Банку.

«Ми переконані, що всі підозри щодо неправомірних дій будуть зняті з пана Писарука найближчим часом», — повідомив голова наглядової ради банку Мартін Грюль.

  • 15 листопада Вищий антикорупційний суд без арешту зобовʼязав Писарука протягом 5 днів внести заставу 5 млн грн.
  • 12 листопада стало відомо про обшуки у столичному офісі Райффайзен Банку за справою про розкрадання кредиту НБУ. Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила, що за підозрою у розкраданні стабілізаційного кредиту Нацбанку в сумі 1,2 млрд грн затримано колишніх і чинних службових осіб Національного банку, VAB Банку й осіб, які їм сприяли. Серед затриманих — колишній перший заступник голови Національного банку, а нині голова правління Райффайзен Банку Олександр Писарук.