Масштабна повінь у Венеції. Туристи рятуються від великої води на верхніх поверхах готелів

Автор:
Ольга Березюк
Дата:
Масштабна повінь у Венеції. Туристи рятуються від великої води на верхніх поверхах готелів

Вулиці Венеції 15 листопада 2019 року.

Anna Henly / Barcroft Media via Getty Images

Масштаби повені у Венеції продовжують зростати, туристи екстрено переселяються на верхні поверхи готелів з затоплених нижніх, повідомляє портал LʼAgenzia di Viaggi.

Волонтери сушать документи Bevilacqua La Masa Foundation, 14 листопада 2019 року.

Stefano Mazzola / Awakening / Getty Images

«Багато готелів Венеції постраждали через рекордну повінь. Збитки значні, вони продовжують зростати. Насосів, які могли б впоратися з такою кількістю води, у готелях немає. Деякі туристи з речами екстрено переселялися з нижніх поверхів готелів на верхні», — повідомляє портал.

Продавець сувенірного магазину вичерпує воду, 15 листопада 2019 року.

Simone Padovani / Awakening / Getty Images

Крім того, до 21 листопада для круїзних суден закритий вʼїзд до Венеції, пише портал Cruise Passenger.

«У Венеції оголошено надзвичайний стан. Серйозне повінь викликала хаос. Влада прийняла рішення закрити місто для круїзних лайнерів на шість днів, до 21 листопада. Замість Венеції круїзні судна прямують в міста Равенна і Трієст», — пише портал. Рейси були заплановані у таких компаній, як Norwegian Cruise Lines, MSC Cruises і Costa Cruises.

Як зазначає портал, круїзний термінал відкритий і використовується для трансферу пасажирів, які цього потребують. Також там знайшли притулок мешканці міста, у яких затопило будинки.

У той же час, авіарейси до Венеції здійснюються в звичайному режимі. Згідно з даними сервісу FlightRadar 24, затримок і скасувань рейсів в міжнародному аеропорту Марко Поло в пʼятницю, 15 листопада, немає.

  • Рівень води у Венеції у вівторок, 12 листопада, піднявся на 187 см. За всю історію спостережень вище вода у Венеції піднімалася тільки в 1966 році — тоді рівень води досяг позначки 194 см.
  • У середу піковий рівень води в місті перевищив 140 см, очікується, що вдень у пʼятницю він підніметься до позначки 150 см. Під час повені затопило центральну площу Венеції — Сан-Марко, одну з головних визначних памʼяток міста. Вода залила крипту, що розташована на площі біля собору Святого Марка, в залах самого собору рівень води перевищив 1 метр.