Суд визнав винним ексрадника Трампа у справі про листи демократів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Суд визнав винним ексрадника Трампа у справі про листи демократів

Роджер Стоун

Mark Wilson / Getty Images

Федеральний суд Вашингтона визнав винним за всіма семи пунктами колишнього радника президента США Дональда Трампа під час передвиборної кампанії 2016 року —Роджера Стоуна.

Про це повідомляє CNN.

Міністерство юстиції США звинувачувало Стоуна в неправдивих свідченнях у Конгресі в межах розслідування про втручання Росії у вибори 2016 року (пʼять звинувачень), перешкоджанні правосуддю та тиску на свідків.

Прокурори оприлюднили кілька записів телефонних розмов між Трампом і Стоуном, де обговорювали «Організацію 1» (портал WikiLeaks) та секретну інформацію, яку вона публікувала. WikiLeaks у липні 2016 року публікували електронні листи демократів, які з серверів Демократичної партії викрали російські хакери.

Колишній заступник глави передвиборчого штабу Трампа Рік Гейтс у своїх свідченнях зазначав, що Стоун і Трамп говорили про заплановане оприлюднення зламаних листів демократів та Гілларі Клінтон.

Вирок Стоуну став перемогою в одній зі справ, розпочатих спецпрокурором Робертом Мюллером у межах розслідування втручання в американські вибори 2016 року.