Вночі: у США почали розслідування проти Джуліані, у Росії оголосили обвинувачення у справі «Хізб ут-Тахрір», а Ізраїль і сектор Газа обмінялися обстрілами

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У США почали розслідування проти Джуліані

Федеральна прокуратура США почала розслідування стосовно особистого адвоката президента США Дональда Трампа Рудольфа Джуліані. Як пише The Wall Street Journal, прокуратура перевіряє, чи отримував Джуліані вигоду від газового бізнесу в Україні, який просували бізнесмени Лев Парнас і Ігор Фруман.

Бізнесмени «продавали» українським чиновникам свою нову компанію, а також планували будівництво трубопроводу з Польщі в Україну з американським газом. Вони запевняли, що мають тверду підтримку Трампа, а Джуліані — їхній надійний партнер.

Колишній федеральний прокурор у Південному окрузі Нью-Йорка заявив у коментарі Bloomberg, що «не здивується», якщо в результаті розслідування Джуліані буде предʼявлене звинувачення.

У Росії оголосили звинувачення восьми фігурантам у справі «Хізб ут-Тахрір»

Прокуратура Ростова-на-Дону в ході судового засідання оголосила звинувачення восьми кримськотатарським активістам у другій бахчисарайській справі «Хізб ут-Тахрір». Про це повідомляє «Крим.Реалії».

Адвокат активістів заявив, що обвинувальний висновок складається з близько півтори тисячі сторінок, але прокурор пояснив суду суть обвинувачення за 5 хвилин. За словами Назіма Шеіхмамбетова, суддя часто перебивав активістів, коли вони висловлювали свою позицію, внаслідок чого вони заявили про відвід судді.

Ізраїль і сектор Газа обмінялися обстрілами

У ніч на 16 листопада Ізраїль і бойовики ХАМАС з сектора Газа обмінялися ракетними обстрілами. Як повідомляє Армія оборони Ізраїлю, в бік міста Беер-Шева бойовики випустили дві ракети, які перехопила система протиповітряної оборони. Згодом Ізраїль завдав удару по обʼєктах ХАМАСу.

У Франції заарештували двох чоловіків за спробу замаху на Макрона

У Франції предʼявили звинувачення двом чоловікам 30 і 45 років, яких підозрюють у замаху на президента Емманюеля Макрона під час відзначення сторіччя Першої світової війни в листопаді 2018 року. Як повідомляє Le Parisien, у цій справі вже затримано чотири людини.

Чоловіки вже визнали свою провину. За даними слідства, вони планували напасти на президента з ножем, який намагалися пронести через металошукач. Наразі чоловіки перебувають під арештом.