На вулиці Гонконгу вийшли солдати китайської армії. Вони в цивільному одязі прибирають барикади та наслідки заворушень

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Загін солдатів китайської армії, який базується в Гонконзі, вийшов на вулиці міста в цивільному одязі для прибирання сміття і барикад, які накопичилися в ході тривалих протестів.

Про це повідомляє Reuters.

Відео виходу солдатів з території бази опублікував у своєму Twitter головний редактор китайської версії міжнародного видання Global Times Ху Сицзінь.

«Солдати НВАК в майках вийшли на вулицю в Гонконзі, допомагаючи місцевим жителям розчистити дороги біля гарнізону. Виходячи з того, що я знаю, вони зробили це тільки для того, щоб очистити дорогу, що повʼязує гарнізон з містом, і показати дружнє ставлення до місцевих жителів. Вони не хочуть подавати якісь політичні сигнали», — написав він під роликом.

Відомо, що напередодні прибирати наслідки протестів в кампусах університетів почали прокитайські жителі Гонконгу, які вважають невдоволення демократично налаштованих резидентів простими заворушеннями.

Агентство зазначає, що присутність військовослужбовців на вулицях навіть у такій формі може спровокувати сутички. Поки протистоянь або провокацій не спостерігалося.

За даними за серпень, на території Гонконгу перебуває близько 12 тисяч китайських солдатів. За словами влади КНР, вони несуть службу для «гарантії контролю заворушень».