Вночі: збірна України зіграла внічию з Сербією, Трамп дорікнув ЄС за недостатню підтримку України, а в Гонконзі посилюється протистояння

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Збірна України зіграла внічию з Сербією

Збірна України з футболу у заключному матчі відбору на Євро-2020 зіграла внічию з Сербією. Підсумковий рахунок — 2:2.

Перший гол забили у ворота українців — на 9-й хвилині відзначився Душан Тадіч (пенальті). Зрівняли рахунок на 33-й хвилині — забив Роман Яремчук. У другому таймі на 56-й хвилині гол реалізував Александар Мітровіч, а вже у додатковий час у ворота сербів мʼяч забив Артем Бєсєдін.

Збірна України виграла групу «B» із 20 очками. Вона не програла жодного матчу в календарному році — 7 перемог і 3 нічиї.

Трамп дорікнув Євросоюзу за недостатню підтримку України

Президент США Дональд Трамп знову дорікнув Євросоюзу за недостатню підтримку України в порівнянні зі США. Зокрема, він незадоволений Францією і Німеччиною.

«Республіканці й інші мають памʼятати, що український президент і міністр закордонних справ заявили, що на них ніхто не тиснув. Крім того, вони навіть не знали, що гроші не виплатили [затримка військової допомоги], й отримували гроші без жодних умов. Але чому Німеччина, Франція (Європа) не платять?» — написав він у своєму Twitter.

У своєму пості він знову заявив, що не чинив тиск на президента Володимира Зеленського.

У Гонконзі посилюється протистояння

Поліція Гонконгу закликала протестувальників звільнити кампус Політехнічного університету в центрі міста, який вони нещодавно захопили. Як повідомляє Reuters, увечері 17 листопада після зіткнень з поліцією в кампусі почалася пожежа.

Протестувальники застосували запальні бомби і луки. Також вони спалили поліцейський броньовик, який намагався прорвати барикади протестувальників. Поліція у відповідь застосувала водомети і газ. Поліція вимагає не застосовувати зброю проти поліцейських і припинити напади, пригрозивши застосовувати бойові кулі. Відомо, що під час вечірніх сутичок постраждав один поліцейський — він отримав поранення ноги.