Богдан вважає, що МВФ більше нічого вимагати від України. Також він часто сперечається з Гончаруком

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Голова Офісу президента Андрій Богдан переконаний, що Міжнародному валютному фонду більше нічого вимагати від України, тому що вона виконала головні вимоги. Про це йдеться в матеріалі theБабеля.

За словами Богдана, Верховна Рада проголосувала за запуск ринку землі та повернула кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, як вимагав МВФ, але зараз представники фонду ще хочуть дізнатися роль бізнесмена Ігоря Коломойського і ступінь його впливу на владу. Богдан заявив, що команді президента складно переконати іноземних партнерів у тому, що Коломойський «веде свою гру».

Із МВФ також обговорюється доля голови правління Райффайзен Банку Аваль Олексія Писарука, якого нещодавно затримали за підозрою в розкраданні стабілізаційного кредиту Нацбанку в розмірі 1,2 млдр грн. Богдан переконує, що Національне антикорупційне бюро, яке займається цією справою, — незалежний орган, і розслідування ведеться неупереджено.

Він також вважає, що премʼєр-міністр Олексій Гончарук працює повільно і не завжди продуктивно. З цього приводу вони часто сперечаються. Богдан незадоволений форматом ухвалення рішень Кабміном — «шість питань за 9 годин». У його розумінні, це мало.