Голові правління Укрексімбанку вручили підозру. Його адвокат заявив про тортури

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Затриманому голові правління Укрексімбанку Олександру Гриценку вручили підозру, зараз він перебуває в СІЗО. Про це повідомив адвокат Денис Галанський.

Обрання запобіжного заходу відбудеться 18 листопада у Печерському районному суді Києва.

Адвокат назвав затримання «бандитським викраденням» і наголосив, що працівники правоохоронних органів були без розпізнавальних знаків.

Галанський наголошує, що підозра обсягом 78 сторінок не містить жодного факту.

«Особу можна було викликати на допит. Особі можна було повідомити та вручити будь-який процесуальний документ і вчинити будь-які дії з затримання. Жодного з цих інструментів Генпрокуратура не застосувала, а застосувала найбільш брудний», — заявив адвокат.

Він стверджує, що замість того , щоб доставити Гриценка в найближчий орган досудового розслідування, його «декілька годин возили по місту в кайданках, піддаючи тортурам».

«Під приводом медичного огляду доставили в лікарню, але після прибуття адвокатів від огляду відмовилися і відвезли в ізолятор. Протокол почали складати через 8 годин», — розповів адвокат.

У правлінні Укрексімбанку повідомили, що, попри затримання Гриценка, банк працюватиме у звичному режимі.

«Банк сприятиме правоохоронним органам і надасть всю необхідну інформацію для проведення об’єктивного з’ясування обставин справи», — йдеться в повідомленні.

  • Гриценка призначили на посаду голови правління Укрексімбанку в серпні 2014 року.
  • У СБУ заявили про затримання Гриценка. При цьому спростували повідомлення деяких ЗМІ, які, посилаючись на родичів Гриценка, писали про його викрадення групою невідомих на чорному фургоні.
  • Гриценка підозрюють у створенні злочинної організації, заволодінні та розтраті майна, а також у відмиванні грошей.