Адвокат: Проєкт підозри Порошенку зроблений поспіхом, щоб нашкодити його репутації

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Адвокат пʼятого президента Ігор Головань заявив, що проєкт підозри Петру Порошенку був зроблений, щоб завдати шкоди репутації його клієнта. Про це він написав у своїй колонці на «Українській правді».

«Так званий проєкт підозри, про який написав у Telegram заступник глави адміністрації Януковича [Андрій] Портнов, а згодом скопіювала пресслужба ДБР, є нічим іншим як російським замовленням на завдання шкоди репутації пʼятого президента, а також спробою перешкодити Петру Порошенку провести низку зустрічей з іноземними лідерами на саміті Європейської народної партії у Хорватії та на безпековому форумі в Галіфаксі (Канада)», — написав Головань.

За його словами, глава Держбюро Роман Труба таким чином «чіпляється за крісло», а генпрокурор Руслан Рябошапка вже «оцінив негативно» проєкт підозри.

Головань зазначив, що проєкт повʼязаний зі скорим перезапуском ДБР, внаслідок чого Труба, швидше за все, втратить посаду. «Поспіх Труби і його наставника Портнова зумовлений не тільки близьким звільненням керівника ДБР. Просто 15 листопада Шевченківський суд зобовʼязав ДБР розглянути клопотання про закриття саме цього провадження. І конвульсії Труби — лише спроба ухилитися від виконання судового рішення», — сказав адвокат.

У фракції «Європейська солідарність» вважають проєкт підозри «російським замовленням» і опублікували текст ухвали суду.