У Криму через закриття зоопарку можуть вбити 30 бурих ведмедів. Власник закликає врятувати тварин

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Криму через закриття зоопарку можуть вбити 30 бурих ведмедів. Власник закликає врятувати тварин

Ведмідь у зоопарку «Тайган», 17 листопада 2019 року.

Sergei Malgavko \ TASS via Getty Images

В окупованому Криму після масових перевірок ветеринарних служб закривається зоопарк «Тайган», 30 ведмедів можуть застрелити. Про це повідомляє російський Интерфакс.

Власник зоопарку Олег Зубков заявив, що після численних перевірок ветеринарних служб, які виписують йому штрафи, змушений оптимізувати колекцію диких звірів і скоротити кількість бурих ведмедів з 40 до 10—12 тварин.

Ще однією причиною він назвав вимушену відмову від планів побудувати парк ведмедів під Севастополем, бо доводиться думати про економічну складову парків.

Він повідомив, що буде змушений застрелити тварин і вже повідомив про це ветеринарні служби. При цьому в «держкомітеті ветеринарної служби» в окупованому Криму заявили, що не отримували «жодних документів про вбивство тварин».

«Ми вже знищили кілька десятків голів вʼєтнамських свиней — їх згодували левам і тиграм. Зараз стоїть питання про зменшення поголівʼя ведмедів, левів, тигрів», — цитує Зубкова Интерфакс.

У мережі зʼявилося відеозвернення Зубкова, в якому він просить врятувати тварин.

«Є 30 ведмедів, які перебувають за кадром нашої колекції і яких я зберігав понад десять років, збирав і зберігав в надії побудувати парк ведмедів. Сьогодні моїй мрії не судилося збутися, тому якщо хтось хоче взяти ведмедів собі — у притулок, зоопарк, де вам дозволено законом утримувати цих великих і небезпечних хижаків, — будь ласка, приїжджайте в парк «Тайган». Вам відвантажать відповідно до ветеринарних норм і правил цих ведмедів на постійне утримання», — йдеться в зверненні Зубкова.

За даними ЗМІ, бізнесмен також володіє першим в СНД приватним зоопарком «Казка», який розташований в Ялті. Там живуть близько 1,5 тис. тварин.