Американський радник Зеленського Ендрю Мак допомагатиме президенту в спілкуванні з діаспорою та представлятиме його інтереси у ЗМІ

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Позаштатний радник президента Володимира Зеленського Ендрю Мак зареєструвався як іноземний агент та представив основні напрямки своєї діяльності в Україні. Зареєструвався Мак 14 листопада цього року.

Зокрема зазначають, що Мак планує сприяти розвитку звʼязків між Україною та США на користь президенту Зеленському. Крім того, згідно з документом, Мак узяв на себе обовʼязок консультувати президента Зеленського в питаннях стосунків з українською діаспорою в США та в усьому світі.

Свою роль Ендрю Мак вбачає в тому, що час від часу буде спілкуватися з україно-американськими ЗМІ та ЗМІ, які читає україно-американська спільнота, фактично взявши на себе роль офіційного спікера Зеленського. Також Мак указав, що в період за 60 днів до реєстрації іноземним агентом не отримував жодної фінансової винагороди від Зеленського за свою роботу.

Хто такий Ендрю Мак?

Ендрю Мак народився у Нью-Йорку, отримав свідоцтво адвоката в 2000 році.

Він спеціалізується на супроводі міжнародних угод за участі США, України та країн СНД, є експертом у галузі M&A, корпоративного та антимонопольного права, законів FCPA та UK Bribery Act, ринків капіталу та державного регулювання.

Має свідоцтво адвоката в Україні і США, член Американської асоціації адвокатських утворень та Українсько-американської асоціації юристів.

У 2010 році Мак потрапив до списку найвпливовіших емігрантів в Україні.

Станом на 2018 рік Мак працював в адвокатському об’єднанні «Юридична фірма Asters» у Києві, яка була створена у 1995 році.

5 листопада 2019 року указом Володимира Зеленського Ендрю Мак був призначений позаштатним радником президента України.