Портнов поскаржився Зеленському на журналістів «Радіо Свобода». В ОП пообіцяли відреагувати

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Ексзаступник голови Адміністрації президента Януковича Андрій Портнов поскаржився Офісу президента на журналістів «Радіо Свобода». Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Портнов звернувся до Офісу Президента з реакцією на розгляд скарги журналістів «Радіо Свобода».

14 листопада в Офісі президента на засіданні Ради з питань свободи слова та захисту журналістів обговорювали справу за заявами журналістів «Радіо Свобода» та Портнова.

Ексзаступник голови Адміністрації президента Януковича заявив, що «занепокоєний загрозою свободі слова та перешкоджанням його адвокатській і журналістській діяльності, оскільки є штатним телеведучим каналу «112 Україна» і має офіційне редакційне завдання».

Сам він заявив, що в Офісі президента зустріч відбулася з заступником керівника ОП Кирилом Тимошенком.

В Офісі президента повідомили, що «взяли до відома аргументи Портнова». Там запевнюють, що Рада з питань свободи слова та захисту журналістів розгляне цю ситуацію з урахуванням усіх обставин.

Журналіст «Радіо Свобода» Михайло Ткач іронічно відреагував на зустріч Портнова з Тимошенком в Офісі президента.

«Упевнений, що Офіс президента Зеленського зробив би так само, якби на місці адвоката й журналіста Андрія Портнова був би будь-який інший адвокат чи журналіст або приватна особа. Упевнений, що факт цієї зустрічі ніяк не свідчить про вплив Андрія Портнова на Офіс президента Зеленського та окремих його працівників», — написав Ткач на своїй сторінці у Facebook.

Що було раніше?

Раніше Портнов оприлюднив особисті дані водія програми «Схеми». Журналісти назвали це тиском. Після цього Портнов пообіцяв оприлюднити особисті дані всієї команди «Схем».

Дії Портнова засудили голова Національної спілки журналістів Сергій Томіленко і президент «Радіо Свобода» Джеймі Флай.

Згодом, 7 листопада, стало відомо, що поліція розпочала кримінальне провадження проти Портнова через погрози журналістам, які готують матеріал про нього.