Вночі: у Грузії затримали майже 40 осіб, у роботі Facebook та Instagram стався збій, а ЄС розкритикував вибори в Білорусі

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Вночі: у Грузії затримали майже 40 осіб, у роботі Facebook та Instagram стався збій, а ЄС розкритикував вибори в Білорусі

Розгін протесту біля будівлі парламенту Грузії, 18 листопада 2019 року.

David Mdzinarishvili \ TASS via Getty Images

У Грузії при розгоні демонстрації затримали майже 40 осіб

У Тбілісі під час розгону акції протесту біля будівлі парламенту Грузії поліція затримала 37 осіб. Як повідомляє Міністерство внутрішніх справ Грузії, при розгоні постраждали чотири демонстранти і двоє працівників поліції. Усім затриманим інкримінують непокору вимогам поліції та хуліганство.

Свої дії МВС пояснило тим, що протести «вийшли за межі закону». Із 17 листопада кілька тисяч людей брали участь в акції опозиції з вимогою провести позачергові парламентські вибори.

У роботі Facebook та Instagram стався масштабний збій

Користувачі Instagram і Facebook поскаржилися на збій в роботі соціальних мереж. За даними сервісу Downdetector, 58% користувачів Instagram заявили про проблеми з новинною стрічкою, 33% не змогли увійти в соцмережу і 8% повідомили про проблеми з вебверсією. Проблеми спостерігалися в Лондоні, Парижі, Лісабоні, Порту, Монреалі, Торонто, Нью-Йорку, Майамі і Лос-Анджелесі.

На Facebook скаржилися у США, Мексиці, Бразилії та Австралії. 80% спостерігали проблеми з роботою сайту в цілому, а 20% повідомили про неполадки при вході.

Євросоюз погодив бюджет на 2020 рік

Європейський парламент і представники 28 країн-членів Євросоюзу погодили бюджет ЄС на 2020 рік. Про це повідомляє DW.

Його надходження становитимуть €168,7 млрд, що на 1,5% більше, ніж у 2019 році. Загальна сума витрат €153,6 млрд, що на 3,4% більше, ніж роком раніше.

Збільшено видатки на впровадження цифрових технологій, захист клімату і на боротьбу з безробіттям серед молоді. На €85 млн зменшена допомога Туреччині, яка є кандидатом на вступ.

Експерти стверджують, що у разі виходу Великої Британії зі складу ЄС у бюджеті буде брак €16,5 млрд, що змусить країни додатково внести в бюджет кошти.

ЄС розкритикував парламентські вибори в Білорусі

Європейський Союз розкритикував дострокові парламентські вибори у Білорусі. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Представник Європейської служби зовнішніх дій Майя Коціянчич заявила, що вони не відповідають міжнародним стандартам і країні необхідно відновити розробку виборчої реформи, щоб вибори президента у 2020 році проходили за новими правилами. Експерти ОБСЄ також зазначили ігнорування міжнародних стандартів.

За попередніми результатами парламентських виборів, до нижньої палати парламенту не пройшов жоден опозиційний кандидат.