Данилюк пропонував чиновнику Білого дому Віндману посаду міністра оборони України

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Експерту Білого дому з питань нацбезпеки Александеру Віндману пропонували посаду міністра оборони України. Про це Віндман заявив під час слухань у Конгресі.

«Ви поїхали до України на інавгурацію. Пан Данилюк в якийсь момент не пропонував вам стати міністром оборони? », — запитав Віндмана один з членів комітету з розвідки палати представників. На це чиновник підтвердив, що отримував таку пропозицію тричі особисто від тодішнього секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Данилюка. «Щоразу я відмахувався і повідомляв про це своєму керівництву, а також органам контррозвідки», — розповів він.

Віндман назвав це «великою честю», проте заявив, що є американцем і відразу відмовився від цих пропозицій. Він також додав, що на зустрічі, коли Данилюк озвучив цю пропозицію, були присутні двоє співробітників посольства США в Україні — Девід Хомс та інший чиновник на прізвище Кігбін. Крім того, експерт Білого дому похвалив англійську мову Данилюка, назвавши її «бездоганною».

  • У США розпочали процедуру імпічменту президента 24 вересня 2019 року, після того як американський інформатор заявив, що в телефонній розмові 25 липня 2019 року Трамп «тиснув» на Володимира Зеленського. За словами інформатора, Трамп в обмін на допомогу Україні закликав Зеленського розпочати розслідування відносно Джо Байдена і його сина Хантера, а також щодо можливого втручання в американські вибори 2016 року.
  • 13 листопада в Конгресі стартували публічні слухання в рамках процедури імпічменту Трампа.
  • На слухання 19 листопада Віндман заявив, що адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані та колишній генеральний прокурор Юрій Луценко підривали політику США щодо України .