Вночі: збірна України на Євро-2020 потрапила в групу C, НАТО визнає космос військовою сферою, а Світовий банк підвищив прогноз зростання ВВП України

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Збірна України на Євро-2020 потрапила в групу C

Збірна України з футболу на чемпіонаті Європи 2020 року потрапила в групу С і гратиме з Нідерландами. 30 листопада за підсумками жеребкування визначаться ще два суперники. Матчі за участю української збірної відбудуться в Амстердамі та Бухаресті.

Чемпіонат пройде з 12 червня до 12 липня 2020 року. Вперше в історії матчі проведуть у 12-ти різних великих містах Європи.

НАТО визнає космос пʼятою сферою військової діяльності

НАТО визнає космос пʼятою сферою військової діяльності, разом із сушею, морем, повітрям і кібернетичними звʼязками.

«Ми зробимо ще один важливий крок — визнаємо космічний простір як одну зі сфер для проведення операцій. Але ми не збираємося розміщувати зброю в космосі [...]. Космос важливий для оборони та стримування, які здійснює НАТО, для раннього попередження, звʼязку та навігації», — сказав генсек Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг на конференції в Брюсселі, передає журналіст NPR News.

Він зазначив, що в космосі перебуватиме близько 2 тис. супутників, половина з яких належить країнам НАТО.

Світовий банк підвищив прогноз зростання ВВП України

Світовий банк поліпшив прогноз зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) України. За підсумками 2019 року, зростання прискориться з 3,4% до 3,6%, а не до 2,7%, як прогнозували раніше. Про це йдеться в новому економічному огляді банку.

Швидке зростання в третьому кварталі цього року стало можливим завдяки високому врожаю, зростанню сектора послуг і перерахувань з-за кордону. У разі просування українських реформ, Світовий банк очікує економічне зростання в 2020 році до 3,7%, а в 2021 році до 4,2%. За оцінками, ВВП України повинен збільшуватися на 4% щорічно протягом 30 років.

За даними Держстату, економіка України за підсумками третього кварталу 2019 року зросла на 4,2%.