Україна піднялася на 43 місце у світовому рейтингу паспортів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Україна піднялася на одну позицію у світовому рейтингу паспортів, посівши 43 місце. Про це йдеться у звіті аналітичної компанії Henley & Partners за IV квартал 2019 року.

Рейтинг заснований на кількості напрямків, які громадяни тієї чи іншої країни можуть відвідувати без віз. Для українців «двері відчинені» у 126 державах.

Henley & Partners

Перше місце в рейтингу традиційно посідають Японія та Сінгапур — їхні громадяни можуть відвідувати без віз 190 країн з майже 200 існуючих. На других і третіх позиціях — Південна Корея, Німеччина, Фінляндія, Данія, Італія та Люксембург. Далі йдуть Іспанія, Франція, Португалія та Австрія.

З пострадянських країн найкраща позиція у Латвії — 10 місце. Її громадяни можуть їздити до 180 країн. Далі йде Україна, а після Росія (48 місце).

Останні місця в рейтингу займають країни, в яких тривалий час ведуться бойові дії або спостерігаються перманентні військові конфлікти: Афганістан, Сирія, Ірак, Сомалі, Пакистан, Ємен, Судан, Палестина та Лівія. Громадяни цих країн можуть без віз відвідувати від 25 до 37 держав.