Плейлист новин. Новий додаток від Google дозволить прослуховувати актуальні новини

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Компанія Google запускає новий сервіс для віртуального помічника Google Assistant, який називається Your News Update. Він використовує підібраний за допомогою алгоритмів новинний потік і трансформує його в аудіо.

Про це пише Variety.

Щоб запустити голосове відтворення новин, досить віддати команду Listen to the news помічнику Google Assistant на смартфоні або розумній колонці.

У рамках сервісу Your News Update компанія Google використовує інформацію, зібрану про користувача, зокрема про місце його перебування, щоб створити серію коротких новинних повідомлень від партнерів, у яких компанія ліцензує аудіо. Google сподівається створити екосистему, яку вона називає «аудіомережею». Це будуть не підкасти, а скоріш новини, схожі на новинні радіовипуски, що оновлюються щогодини.

Сервіс Your News Update замінює поточний спосіб отримання оновлень новин через Assistant, який пропонує простий список джерел новин. За допомогою нової системи користувачам треба буде вибрати, які джерела вони хочуть використовувати і в якому порядку вони мають відтворюватися. Після остаточно запуску сервісу користувачі зможуть вибирати між новою системою або оригінальною.

Google ліцензував аудіо з різних джерел новин, зокрема з ABC, Cheddar, Associated Press, CNN, Fox News Radio, PBS, Reuters, WYNC і кількох місцевих радіостанцій. Потім компанія може визначити зміст новин цих видань, зчитуючи конкретні метадані самих видавців і використовуючи свої компʼютерні системи для прослуховування самих історій. Google платить партнерам за співпрацю зі створення аудіоновин в цьому форматі.

Маючи готові аудіоматеріали, Google може організовувати їх для користувачів у стрічці новин так само, як вона формує стрічку звичайних новин в інтернеті. Відтворення звукових новин починається з головної національної або міжнародної теми або двох історій, потім сервіс переходить до місцевих новин, а після цього відтворює теми, які з більшою ймовірністю відповідають інтересам користувача. Після коротких вступних реплік йдуть докладні висвітлення подій тривалістю 1—2 хвилини. Якщо конкретна тема не цікавить користувача, він може скористатися допомогою голосової команди Hey Google, skip і перейти до наступної.

Поки що сервіс Your News Update доступний тільки у США та лише англійською мовою. Наступного року планується розпочати глобальний запуск сервісу в усьому світі.