У ГПУ створили інвентаризаційну комісію у справах Майдану. До неї увійшли активісти та члени сімей Небесної сотні

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
У ГПУ створили інвентаризаційну комісію у справах Майдану. До неї увійшли активісти та члени сімей Небесної сотні

Фото УНІАН

У Генеральній прокуратурі створили інвентаризаційну комісію, яка буде моніторити процес передачі кримінальних справ Майдану від ГПУ до Державного бюро розслідувань, Національного антикорупційного бюро, СБУ та Нацполіції. Про це заявив генеральний прокурор Руслан Рябошапка.

«Станом на зараз ми передали майже всі кримінальні провадження, у Генпрокуратурі залишилося трохи понад 10 справ, — розповів Рябошапка. — Більша частина була передана до ДБР, істотна частина до НАБУ, Нацполіції та СБУ».

Рябошапка додав, що процес передачі «займе певний проміжок часу» через великий обсяг матеріалів. Він також запевнив, що жодна з кримінальних справ Майдану, які зокрема стосуються вбивств Небесної сотні, не буде втрачена.

«Усі справи інвентаризуються, впорядковуються. При ГПУ створена інвентаризаційна комісія за участю громадських активістів, представників ДБР. Громадські активісти та члени сімей Небесної сотні увійдуть до комісії та спостерігатимуть, як відбувається процес передачі, вони здійснюватимуть громадський моніторинг передачі та подальшого розслідування кримінальних справ Майдану», — додав Рябошапка.

За словами генпрокурора, фізично матеріали справ залишатимуться у сховищах ГПУ, перевозитимуть томи матеріалів до інших правоохоронних органів поетапно.

Глава ДБР Роман Труба додав, що у відомстві вже створили слідчий підрозділ зі справ Майдану, до якого увійшли 25 осіб.